Riv Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 W tej doniczce z małą alicją i małą binatą poza wykwitami soli, glonami, jakimś mchem, rośnie mi coś jeszcze. :blink: Takie małe na 0,5 cm małe zielone listeczki. Mam pewna teorię ale jest ona nieprawdopodobna. Jak myślicie co to jest?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 jesli trzymalas roslinki na zewnatrz, zapewne to jakis chwast ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turim Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 A jak z nepenti to może być pływacz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzewa Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 Ja stawiam na pływacze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 13 Września 2006 Autor Share Napisano 13 Września 2006 Roślina nie była trzymana na zewnatrz. Jest z nepenti, ale dosć długo mam ją już u siebie. Mam ją od...... kwietnia chyba, z giełdy w świętochłowicach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chewa Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 A jak to możliwe że tam sie pływacz znalazł ?? zasiał się sam ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 13 Września 2006 Autor Share Napisano 13 Września 2006 No i dlatego się pytam tu o to. Sama pływaczy na oczy jeszcze nie widziałam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 no jasne ze to stary dobry u.subulata(albo u. biloba/u.bisquamata)- ja mam gom w co 2giej doniczce. zrobi ladny "dywan". polecam takze u.livida. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 Raczej nie biloba. Zobaczymy jak podrośnie i ewentualnie jak zakwitnie, jeżeli to pływacz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 eee... fajne to chyba pływacze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 na bank to u.subulata -> popatrz an cpuk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danon Napisano 13 Września 2006 Share Napisano 13 Września 2006 tak to pływacz ja miałem tak samo tylko że w doniczce z Drosera coccicaulis klon 1 tez była taka niby trawka a okazalo się ze to pływacz i nawet mi zakwitnąl teraz zbieram nsionka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Mi też rośnie coś podobnego kupiełem kaptrunice od nepenti jest w jednej dniczce kapturnica rosiczka i jeszcze coś takiego mają tylko takie łodyki jag by miały bed kwitowy . Na jaki kolor kwitną takie pływacze ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 nie wiadomo. raczej jesli to subulata var. . . nie zakwitnie- kwiaty nie otwieraja sie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Zaraz czy mowicie o takich malych roslinach co maja dwa liscie i takie dziwne na srodku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi